Implantologie

Implanturi dentare Constanța

Dacă protezele dvs. cad sau devin o sursă constantă de jenă pentru dvs., rezolvați-le folosind implanturi dentare în orașul Constanța. Implanturile dentare sunt, de asemenea, o opțiune excelentă pentru înlocuirea dinților lipsă sau pentru susținerea punților dentare lungi.

Citiți mai departe pentru a afla în detaliu despre această opțiune.

Ce este un implant dentar?

Ca orice implant, un implant dentar restabilește funcțiile orale ale vorbirii și ale masticării. Se compune din trei părți – un implant metalic în formă de șurub, o coroană de culoare dinte și un bont. Partea metalică în formă de șurub este realizată în principal din metal de titan și funcționează ca parte rădăcină a implantului dentar. Partea coroanei înlocuiește dintele lipsă și este asortată culorilor cu dinții adiacenți, în timp ce bontul funcționează ca veriga de legătură între rădăcina implantului și coroană. Implanturile dentare sunt funcționale versatile și pot fi obișnuite – înlocuiți dintele lipsă din față sau din spate – susțineți o punte dentară cu lungime mare și, prin urmare, prelungiți-i viața – fixați sau stabilizați protezele complete sau parțiale și preveniți deplasarea acestora în timpul vorbirii și masticării – susține și fixează proteze orale și faciale.

La ce ar trebui să vă așteptați în timpul procedurii?

Plasarea unui implant dentar este o procedură chirurgicală și, prin urmare, necesită o examinare orală cuprinzătoare. Odată ce ați fost aprobat de medicul dentist din orașul Constanța pentru a fi supus procedurii, veți fi pregătiți pentru procedură. Medicul dentist vă va amorți maxilarul folosind anestezie locală. Cu toate acestea, puteți alege anestezia generală în funcție de nivelul dvs. de confort. Doar vorbiți cu medicul dentist din orașul Constanța despre cea mai bună opțiune disponibilă pentru dvs. Odată ce ați amorțit confortabil, medicul dentist va folosi instrumente dentare speciale numite burghie dentare pentru a aduce implanturile dentare în poziția lor exactă în osul maxilarului. Este posibil să aveți nevoie de mai multe raze X pentru a confirma același lucru. Ulterior, un mic capac de vindecare este plasat pe el pentru a preveni orice contaminare bacteriană de fluidele orale. De obicei, durează între două și patru luni pentru ca implantul să se integreze cu osul maxilarului în timpul căruia vi se va da o coroană temporară. Odată ce implantul este fuzionat cu osul, acesta este gata să-și îndeplinească funcția, fie că înlocuiește un dinte sau proteze de susținere, punți dentare sau proteze faciale.

Care sunt factorii de risc asociați cu aceasta?

Orice procedură chirurgicală, inclusiv plasarea implantului, este predispusă la infecții bacteriene. Cu toate acestea, cu acoperirea cu antibiotice, șansele de a fi rare sunt. O altă complicație obișnuită este sângerarea excesivă, care se întâmplă în general dacă pacientul are o tulburare de sângerare și nu a informat medicul dentist despre aceasta, înainte de operație.

Cine este un candidat ideal pentru implanturi dentare?

Lăsați medicul dentist din orașul Constanța să fie cel mai bun judecător al candidaturii dvs. pentru un implant dentar. Cel mai bine este să evitați implanturile dentare dacă sunteți o persoană compromisă din punct de vedere medical care suferă de diabet necontrolat, boli de inimă, hipertensiune arterială și altele. Mai important, densitatea osoasă a maxilarului ar trebui să fie ideală pentru a susține un implant dentar care va fi confirmat numai la o examinare detaliată și la raze X ale osului maxilarului.