Endondonție sub microscop

Endodonție

Ce este un canal radicular?

Un tratament al canalului radicular este o procedură dentară prin care partea centrală infectată a dintelui, numită pulpă, este îndepărtată și rădăcinile dintelui sunt dezinfectate din interior. Totul începe cu cariile dentare. Când un dinte are o cavitate, porțiunea deteriorată a dintelui trebuie îndepărtată și dintele ar trebui restaurat folosind umpluturi dentare. Cu toate acestea, adesea, atunci când caria nu este tratată la timp, aceasta progresează mai adânc în dinte și ajunge la nervi și la vasele de sânge găsite în porțiunea centrală sau pulpa dintelui. În acest stadiu, este posibil să aveți o durere palpitantă lentă sau o durere chinuitoare, în funcție de rata la care a progresat infecția. Deoarece cariile dentare sunt ireversibile, odată ce este implicată pulpa dintelui, singura modalitate de a salva dintele este de a îndepărta pulpa infectată printr-un canal radicular. Când aveți nevoie de un canal radicular? Un canal radicular este indicat în scenariile menționate mai jos: – – dacă aveți dureri excesive care cresc în intensitate la culcare și nu vă lasă să dormiți. – ai dinți extrem de sensibili, astfel încât dieta ta este compromisă. – sensibilitate sau umflare în și în jurul dintelui – dacă dintele dvs. a suferit traume, astfel încât pulpa dintelui a devenit expusă. – există dovezi radiografice ale abcesului la vârful rădăcinii unui dinte.

Care este procedura pentru a obține un canal radicular?

Un canal radicular este o procedură nedureroasă care necesită anestezie. Odată ce medicul dentist din orașul Constanța decide că dintele dvs. necesită un canal radicular, acesta vă va pregăti pentru procedura care va implica o administrare de anestezie. De obicei, anestezia locală este necesară pentru procedură, dar puteți opta pentru anestezie generală sau sedare conștientă dacă vă simțiți mai confortabil cu aceasta. Discutați doar cu medicul dentist din orașul Constanța despre ceea ce vi se pare convenabil. Odată ce ați amorțit confortabil, dintele se deschide folosind burghie dentare și apoi rădăcinile dintelui sunt dezinfectate și curățate folosind instrumente dentare specifice, precum și substanțe chimice specifice. Odată ce rădăcinile dinților sunt curățate, dintele este umplut cu un material inert și sigilat. Ulterior, dintele este acoperit și funcțional din nou.

Ce este endodonția microscopică?

Endodonția microscopică este utilizarea microscopilor în stomatologie pentru proceduri precum canalul radicular în scopul unei precizii sporite și a unei performanțe optimizate. Acestea sunt utilizate în principal în tratamentul canalului radicular pentru a localiza orificiile canalului, oferind astfel cel mai bun tratament endodontic posibil.


Care sunt avantajele și dezavantajele endodonției microscopice?

Atunci când se compară avantajele și dezavantajele endodonției microscopice, avantajele depășesc întotdeauna dezavantajele. Când medicul dentist are un mediu de lucru mai bun, rezultatul va fi întotdeauna mai bun. Un microscop dentar mărește iluminarea zonei de lucru. Nu numai acest lucru, ci și crește câmpul vizual, predicând astfel cu precizie orificiile canalului, ducând la rezultate mai bune ale tratamentelor canalului radicular. Mai mult, camerele pot fi atașate la un microscop dentar pentru a crește vizibilitatea. Microscoapele dentare oferă, de asemenea, un control mai bun al posturii, prevenind astfel durerile de spate medicului dentist din orașul Constanța pe termen lung.